Detta är början på din framtid som mangatecknare!

Drömmer du om att få skapa manga och se dem ges ut digitalt och i bokform? Då har du kommit helt rätt! Vi i Nosebleed Studio vill hjälpa dig nå dit, och första steget på den vägen är att börja skapa din egen manga!

Med denna mangatävling vill vi inspirera dig till att börja rita din manga som du alltid drömt om att skapa. Priserna i tävlingen är inte bara pengar utan även något mycket mer dyrbart: en dörr in till din framtida karriär. Vi har arbetat med manga i över 10 år och flera av våra serier är utgivna internationellt och har tusentals läsare världen över. Vi bygger dagligen på vårt nätverk av internationella kontakter och möjligheter. Våra karriärer som mangatecknare har lärt oss mycket, och vi vill dela med oss av det och hjälpa nya mangatecknare att synas!

Vår manga Sword Princess Amaltea av Natalia Batista har även getts ut i USA, Tyskland, Italien och Tjeckien.

Vår manga Uriah av Magnolia “Toffuo” Winroth har över 400 000 läsare på plattformen Webtoon.

Vår manga Penguin Rumble av Joakim Waller är Sveriges längsta manga på över 800 sidor.

Priser:
Upp till 3 vinnare får 6000 kr var samt varsin redaktör hos Nosebleed Studio!

De vinnande serierna kommer publiceras i vår mangaläsarapp Nosebleed Manga. Redaktörna kommer hjälpa vinnarna att utveckla egna längre mangaserier för framtida publicering av Nosebleed Studio.

Ny deadline släpps i sommar!

Inlämning kan bara göras digitalt.
Skicka inte in serierna via email, bara genom formuläret!

Vinnande bidrag för 2023 års omgång släpps i appen Nosebleed Manga i maj 2024.

Du måste vara minst 18 år gammal och boende i Sverige (eller ha svenskt medborgarskap och pass) för att delta. Du får skicka in max 3 serier. Max 50 sidor per serie.

Vad vi söker:
Serier i mangastil eller med serier med tydlig mangainspiration. Både färg och svartvitt eller med raster är okej och alla genrer är godkända. Serierna ska vara på svenska.

Vi vill se serier som är avslutade, men det är också okej om de känns som en “pilot” för en längre serie. Din serie får dock inte sluta med en så kallad “cliffhanger” eller “fortsättning följer”. 

Vi är öppna för serier för alla åldrar men är inte intresserade av serier som: 

  1. Innehåller onödigt våld. Tänk efter om våldet behövs för berättelsen.
  2. Förskönar rasism eller diskriminering. Se till att inte använda diskriminerande termer eller porträtteringar som komisk effekt.
  3. Sexualiserar karaktärer som är under 18 år.
  4. Bryter mot någon annans upphovsrätt. Kopiera inte andras bilder eller foton om du inte har deras skriftliga godkännande. Använd helst bara egna foton eller referenser. 

 

Vi rekommenderar att du:

  1. Läser våra två böcker om Karaktärsdesign och Serieskapande och följer råden i dem.
  2. Använder dig av miljöer och kulturer du är välbekant med. Undvik placera serien i Japan om du inte bott där. Påhittad egen värld är såklart okej.
  3. Skriver ett bra slut som förvånar läsaren. Ta dina vänner och familj till hjälp och bolla fram ett slut på sin serie som inte känns förutsägbart.
  4. Helst gör en kort och tydlig än en lång och överkomplicerad serie. Lägg inte in för många karaktärer eller scener, fokusera istället på en enkel idé och att få fram den.

Om du har svårt att komma på en idé så är vårt råd att du skapar två karaktärer och sedan kommer på hur de möts och vad som händer. Försök gärna föra in ett svårt val som någon av dem måste göra.

Rättigheter:
De som vinner pris i denna tävling godkänner publiceringen av sin serie i Nosebleed Studios mangaläsarapp Nosebleed Manga under 1 års tid (ej exklusivt). Alla rättigheter till verken och dess karaktärer stannar hos skaparna.