Pressmeddelande 2022-05-13     |     Pressmaterial (klicka för att ladda ner)     |     Skicka mail för kontaktuppgifter till vinnaren

Vinnare utsedd i svensk mangatävling

Ray är vinnaren i den svenska serietävlingen med mangatema som arrangerades av förlaget Nosebleed Studio och belönats med 6000 kr samt en egen redaktör för att kunna starta sin serietecknarkarriär. Nu går det även att läsa den vinnande serien OCTAGO! i appen Nosebleed Manga.

På lördag den 21:e maj mottar Ray sitt diplom samt blir intervjuad på Nätverksscenen på Stockholms Internationella Seriefestival i Kulturhuset kl. 16.30.

Ray

– Det känns helt overkligt. Jag skickade in min manga utan några som helst förväntningar, och så fick jag mejl om att jag vunnit, berättar Ray.

Ray har studerat manga på studerat manga på distanskursen Mangaskolan som Nosebleed Studio höll tillsammans med Kvarnby Folkhögskola under hösten 2018.

– När jag var liten så var jag så fascinerad av Bonnier Carlsens Mangatalangen. Den här tävlingen påminner mig mycket om den så man kan säga att en barndomsdröm gått i uppfyllelse.

Serien OCTAGO! handlar om en oväntad attraktion mellan två motståndare i en kampsportstävling. Nu kommer Anna “Ray” att att få en egen manga redaktör hos Nosebleed Studio, för att påbörja arbetet med en egen serie.

Förra årets vinnare Viktor Engholm har sedan han medverkade i tävlingen redan börjat utveckla en egen serie som kommer att släppas i augusti och publiceras kapitelvis varje månad i appen Nosebleed Manga.

Viktor Engholm

Serien heter AEGIS och är en så kallad mecha manga, en genre i vilken människor tävlar eller slåss i stora robotar.

Viktor har även gått med I Nosebleed Studio som är en ett mangatecknarkollektiv såväl som förlag.

– Tack vare Nosebleeds mangatävling fick jag testa hur min serieidé funkade, och tack vare vinsten och inbjudan som medlem fick jag massor av support och förtroende att göra den serien en verklighet. Som del av Nosebleed kan jag nu också hjälpa till att pusha svensk manga, inhemsk såväl som översatt!